Poedercoating komt altijd het beste uit de verf!

Velgen kleuren op basis van een poedercoating is enorm populair. Logisch, velgen veranderen op een snelle en relatief goedkope manier terug naar nieuwstaat. Toch zitten er bij deze techniek bijzonder grote verschillen in kwaliteit tussen verschillende aanbieders. Dit heeft met een aantal factoren temaken waar we in dit artikel dieper op ingaan. Geinteresseerd na het lezen van dit artikel? Meld dan je velg aan bij ons.

Wat is poedercoaten?
Wat is poedercoaten nu eigenlijk? Poedercoaten is een zogenaamd electrostatisch proces. Negatief geladen poederdeeltjes worden door middel van perslucht op een positief geladen onderdeel gespoten. Hierdoor plakken de poederdeeltjes aan het object, waarna het object in een grote oven bij een temperatuur tussen de 160 en 200 graden (afhankelijk van het te gebruiken poeder) wordt geplaatst. Hier smelten de deeltjes samen tot een gesloten, duurzame, krasvaste en zeer harde laag.

Hier smelten de deeltjes samen tot een gesloten, duurzame, krasvaste en zeer harde laag.


Waarom poedercoaten?
Door het afbakken van de poedercoating ontstaat er een enorm harde laag. Deze laag is een stuk dikker en dus duurzamer dan normaal spuitwerk. Deze manier van coaten is ideaal voor voorwerpen die te maken hebben met wisselende invloeden van buiten die zorgen voor corrosie, verduring en/of slijtage. Bovendien is de dekking altijd 100%. De poederdeeltjes komen tot in de meest moeilijk bereikbare plekjes van uw velg en zorgen op die manier voor een egale en gedekte kleurlaag, iets dat met normaal spuitwerk soms lastig te bereiken is.

 • Extra harde laag
 • Dikkere laag coating
 • Duurzamer dan normaal spuitwerk
 • Weerbaar tegen weersomstandigheden
 • 100% dekking door elektrostatische lading

Poeder2

Bij Erno Sloot Velgenherstel hebben we maar één missie; de beste velgenhersteller van Nederland en Belgie blijven.


Waarom uw velgen laten poedercoaten bij Erno Sloot Velgenherstel?
Bij Erno Sloot Velgenherstel hebben we maar één missie; de beste velgenhersteller van Nederland en Belgie blijven. Wij investeren continue in onze mensen en equipment, zodat we voorop blijven lopen op elk gebied. Wij accepteren alleen 100% fabrieksorigineel eindresultaat. Zoals gezegd zijn er nogal wat verschillen in prijs en kwaliteit. Wij zijn wellicht niet de goedkoopste optie, wel de beste. Dat durven wij te garanderen! Waarom?

 • Wij ontzorgen U van A tot Z.
 • Wij garanderen 100% fabrieksorigineel eindresultaat.
 • Wij werken met High-end Diamondcut freesmachine.
 • Als één van de weinige bedrijven in Nederland maken wij gebruik van Acrylaat hoogglans blanke lak poedercoat en Acrylaat hoogglans zwarte poedercoat.
 • De meest gladde velgenafwerking van Nederland.
 • Wij beschikken over een chemisch bad waarmee we de velgen ontlakken. Er zijn bedrijven die thermisch ontlakken. Op deze manier wordt de velg te heet waardoor de legering waaruit de velg bestaat zacht of week wordt met alle gevolgen van dien.
 • Wij zijn één van de twee (!) bedrijven in Nederland die beschikken over een Hofmann Geodyna 9000P balanceertoestel. Met deze machine kunnen wij een 3D scan maken van uw velg om elk mogelijk defect aan het licht te brengen. Zo heeft u 100% duidelijkheid over de staat van uw velgen, tot aan de kleinste haarscheurtjes of oneffenheden toe.
 • Wij werken uitsluitend met de beste kwaliteit poederlakken en poedercoatapparatuur. Wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn op dit gebied staat wij vooraan om hier mee aan de slag te gaan.
 • Wij coaten uitsluitend velgen. In sommige andere bedrijven worden velgen “er bij gedaan”. Bij ons zijn velgen het enige waar wij onze oven voor aanzetten. Zo zorgen wij er voor dat wij altijd de juiste temperatuur en tijd gebruiken voor uw specifieke velgen.

Velgreparatie aanvragen

ONZE PARTNERS
Lever beschadigde velgen in bij de specialist in Nederland en België. Met ons ruime netwerk is de kans groot dat er een inleverpunt bij U in de buurt zit. Is dit niet het geval dan kunt U natuurlijk altijd even bellen naar 076-5974530.

Onze wagens staan niet stil, gegarandeerd heeft U spoedig Uw velg in fabrieksoriginele staat terug. Het proces is heel simpel. Ga naar de velgenherstelpagina, klik op een inleverpunt uit Uw buurt en geef op het formulier aan wat Uw wensen zijn. Wij houden van duidelijkheid. Bij ons komt U niet voor verassingen te staan en krijgt U vooraf een duidelijk inzicht in de prijzen. Benieuwd? Download hier onze brochure.
Bekijk onze 73 partners!
Erno SlootVelgenherstelWanneer u beschadigde velgen wilt laten repareren door middel van onze CNC dienst vult u dan het formulier in. Na het invullen krijgt u een bevestiging en zullen wij contact met u opnemen voor een ophaalafspraak.

Mocht u geen bevestiging ontvangen neemt u dan contact met ons op .

Erno Sloot Velgenherstel
De Ambachten 24
4881 XZ Zundert
velgenherstel@ernosloot.nl
076-5974530
« TERUG
Aanvraag reparatie
Please enable javascript to use this contact form.
Klant naam *Klant adres *Contact persoon *Telefoonnummer *E-mailadres *Kenteken / werkorder *Aantal velgenWat wilt u dat we doen met de velg(en)?CNC Draaien velgCNC BreedsetBlanke lak glansBlanke lak matAchtergrondkleur herstellenGespoten velgen herstellen en spuitenBand (de)monteren + balancerenRichten velgVelgen ontlakken per 4Velgen stralen per 4Tig lassen velgTPMS sensor vervangen incl. coderenWinterbanden opslag ophalenZomerbanden opslag ophalenWinterbanden opslag terugbrengenZomerbanden opslag terugbrengenOmkleuren naar andere kleur
Voorkeur datum ophalenVoorkeur datum ophalenExtra info
verstuur